Banner
Engel_gespiegelt_klein

Achtergrond van het gedenkboek

Toen mijn dochter Stella Chiara in 2005 twee dagen voor de verwachte geboortedatum dood geboren werd, was het alsof de bodem onder mijn voeten verdween. Mijn wereld stond op zijn kop. Zo gaat het vermoedelijk met alle ouders waarvan het kind deze wereld te vroeg moest verlaten.

Met de jaren verbleekten de herinneringen aan Stella ongewild steeds meer. Des te dankbaarder was ik voor elke foto die ik toendertijd van en met haar gemaakt heb, voor elke brief die ik in mijn rouw schreef en voor elk gedicht dat mijn pijn in woorden weergaf.

Toen zocht ik tevergeefs naar een boek waarin ik al mijn gedachten en herinneringen koesteren kon – om mijn geliefde sterrenkind te gedenken. Bij gebrek aan beter kocht ik een fotoalbum waarin ik al deze dingen samenvoegde. Ondanks alle moeite om mijn gedachten op de juiste manier op papier te krijgen en mijn tekst en foto’s te versieren, was ik nooit gelukkig met de kale pagina’s van dit album. Heimelijk wenste ik iets waardigers voor mijn mooie meisje.

Nog tijdens het schrijven van mijn eerste publicatie: „Tief im Herzen und fest an der Hand“ – „Diep in het hart en vast aan de hand“ – (Duitse uitgave), bloeide het idee op om zelf zo’n gedenkboek te ontwerpen, precies zoals ik het me toendertijd gewenst had: zo gezegd, zo gedaan! Dit is het resultaat van mijn wensen en gedachten.

Ik ben vooral blij dat ik tijdens het totstandkomen van dit werk getalenteerde mensen heb ontmoet die bij het project betrokken raakten. Ieder van hen is zelf getroffen door hetzelfde lot, direct of indirect. Zo werd dit project, evenals mijn eerste werk, gerealiseerd door Lotgenoten, voor Lotgenoten.

Het hardcover-boek: "Herinneringen aan jou" biedt de gelegenheid voor een individueel gedenkboek, voor elk sterrenkind. Tekeningen, foto’s, gedichten en scrapbook-elementen vormen de basis. Het boek wil niet alleen de verweesde ouders van sterrenkinderen tot steun zijn. Het is als hulpmiddel bij verliesverwerking ook zeer geschikt voor professionele instellingen als verloskundepraktijken, kraamhotels, kraamzorgpraktijken, ziekenhuizen en uitvaartverzorgers. Bijvoorbeeld door „Herinneringen aan jou“ als waardevol geschenk aan te bieden.

--> De vooruitblik

[Home] [Het Gedenkboek] [Recensies] [Bestellen] [Persinformatie] [Diversen] [Contact]